Onze werkwijze

Wij werken vanuit een holistische visie, vanuit een mensbeeld uit meerdere systemen en energetisch perspectief

Hoe kan een mens als geheel beschreven worden en wat zijn gezondheid en ziekte vanuit dit perspectief? Als ik aan de gehele mens denk, dan denk ik aan holisme. Holisme (Grieks: ‘holon’, het geheel) gaat uit van het idee dat de eigenschappen van een systeem (fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch, enzovoorts) niet kunnen worden verklaard door de som van alleen zijn componenten te nemen. Maar dat het systeem ook al kan het opgedeeld worden uiteindelijk één is, en dus heel.

In het Engelse woord voor genezing, healing, zie je dit ook prachtig terug. Het weer heel worden als mens, dat is wat waarlijke genezing is. Een heel mens is een gezond mens.

Vanuit het holisme is alles met elkaar verbonden en bestaat alles uit energie. Energie heeft geen begin en geen eind. De holistische geneeskunde gaat er vanuit dat deze energie, de levensenergie, aan de basis van alles in ons leven ligt. Dit zie je niet alleen terug binnen de holistische geneeskunde maar ook in vele niet westerse geneeskundige systemen.

“The wound is the place where the light enters you”

–  Rumi –

Levens energie

Er bestaan diverse opvattingen over wat levensenergie precies is en hoe het ontstaat.

Deze opvattingen verschillen cultureel, religieus en ook binnen de diverse grote geneeskundige systemen. Toch als we goed kijken vinden we dit principe overal terug in alleen soms een iets ander jasje. Andere woorden of benamingen voor deze energie zijn ‘De adem van het leven’, levenskracht of vitale energie. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) noemt men het Qi en in de Oosterse geneeskunde zoals de Ayurveda wordt dit Prana genoemd. In de antroposofie wordt het begrip aangeduid met etherkracht. Het hele universum is hiervan doortrokken.

Deze levenskracht is niet rechtstreeks waarneembaar, maar alleen in haar uitingen. Je kunt dit vergelijken met het licht van de zon. Je kunt dit licht in principe niet waarnemen maar als het door een regendruppel gebroken wordt valt het in alle kleuren van de regenboog uiteen. Zo “breekt” deze energie bij het binnentreden in verschillende aspecten van ons mens-zijn.

In de meeste religies zowel uit het oosten als het westen wordt dit lichaam, geest en ziel genoemd. Dit is een drie-eenheid vanuit dezelfde oorsprong. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend.

Yuheal reist met jouw door Body, Mind & Soul zodat je weer je eigen heelheid kunt ervaren.

Expeditie door jouw Body

Ons lichaam is onze buitenste omhulling. Ons lichaam is een product van zowel de mind en soul als ook van hoe het wordt verzorgt iedere dag. De magische overlevingsformule voor ons lichaam is gebaseerd op ons circadiaans ritme, onze voeding, onze omgeving en beweging. Deze 4 factoren kunnen gebruikt worden om het leven te verlengen of te verkorten. Je kunt leren om energie te onderhouden en je lichaam te vitaliseren.

‘If you don’t take care of your body, where are you going to live’

Expeditie door jouw Mind

Onze mind is het interactief mechanisme tussen het lichaam en de ziel. De mind registreert en filtert emoties (de taal van de ziel) en registreert zenuwimpulsen gegenereerd door het lichaam. De graad van communicatie tussen je mind en lichaam en tussen je ziel en mind hangen af van je vaardigheid om je mind te manipuleren om vóór jou te werken. Als de mind werkt zoals hij bedoelt is te werken is deze zelf-bewust, gefocused en stil wanneer nodig. De mind heeft twee keuzes, 1 de mind sluit sensaties buiten of 2 de mind is slim genoeg om er naar te luisteren.

“Change your thoughts and you’ll change your world”

 

Expeditie door jouw Soul

De ziel is verantwoordelijk voor de levenskracht van het lichaam. Op een subtiele manier stuurt en leidt de ziel ons gedrag en acties in fysieke vorm. Als de ziel het lichaam verlaat overlijdt het lichaam, deceased, de stap naar disease. De ziel wordt gedreven door wijsheid, liefde en universele dienstbaarheid.

‘Heel eerst de ziel, dan zal heling van geest en lichaam volgen.’

–  Dr. Master Zhi Gang Sha –

Get in touch now

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies.