Natuur voeding

Voeding kan gerichte ingezet worden bij ziekte en ongemak. Bij hart- en vaatziekten, spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid, allergieën, emotionele problemen, overgewicht en vele andere aandoeningen. Je krijgt adviezen voor het herstel van het zuur-base-evenwicht, over ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende voeding, het nut van reinigen en ontgiften en de invloed van natuurvoeding, fytonutriënten en kruiden op het energieniveau en de hormoonhuishouding.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

–  Hippocrates –

Mijn missie

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezond leven. Volwaardige, pure voeding is hier een belangrijk onderdeel in. Goede voeding is de basis van een goede gezondheid en hier wil ik mensen graag bewuster van maken.

“Eten is een noodzaak, maar bewust eten een kunst”

–  Inspire –

Natuur voeding

Natuurvoeding en/of biologische voeding heeft vele positieve effecten op de gezondheid van de mens, maar ook op het vlak van andere gebieden zoals milieu en dierenwelzijn. Natuurvoeding is zo min mogelijk bewerkt. Puur eten zoals de natuur dit ooit bedoeld heeft. Het staat automatisch voor gezonder eten maar ook voor lekkerder eten, waarbij de originele smaken van voedingsmiddelen beter tot zijn recht komen. Je herkent pure voeding aan de ingrediëntenlijst op de verpakking, deze lijst moet zo klein mogelijk zijn en zo min mogelijk woorden bevatten die je niet begrijpt. Ook bevat pure voeding zo min mogelijk toevoegingen, zoals conserveermiddelen, toegevoegde suikers en geur- en kleurstoffen. Pure natuurvoeding is dus automatisch gezonder!

Je natuurvoedingsplan is evenwichtig en in balans maar speelt daarnaast met afwisseling zoals een vaste periode passend in een ‘intermitted lifestyle’. Een evenwichtig persoonlijk voedingsadvies is in ieder geval volwaardig, met vaste patronen, maar ook afwisselend. Eigenlijk draait gezond eten allemaal om het hebben van evenwicht of balans: het betekent niet dat je streng moet gaan lijnen of geen ‘lekkere dingen’ meer mag hebben. Het gaat er wel om dat alles zorgvuldig wordt uitgekiend, zodat je zowel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt als voldoende plezier haalt uit eten. Het is heel belangrijk dat eten ook lekker is voor jou. Hier valt of staat het advies mee, je zult tenslotte geen voedingsmiddelen eten die je niet lekker vindt. Sterker nog, je zult voornamelijk voedingsmiddelen willen eten die wel lekker zijn. Daarom besteden we hier veel aandacht aan, door bijvoorbeeld lekkere recepten te geven of bereidingsadviezen om eten lekkerder te maken. Jij speelt hier een belangrijke rol in, door zelf aan te geven welke voedingsmiddelen je zeker wilt behouden in je advies, vaak kan ik ervoor zorgen dat je ze gewoon kunt blijven eten.

Get in touch now

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies.