Koude & Ademhaling Training

Blootstelling koude, ademhaling & Mindset

Door koude & ademhalingstraining leer je hoe je door middel van verschillende ademhalingstechnieken, je mindset en  graduele blootstelling aan koude veel gezondheidswinst kunt boeken. De Training bestaat uit 3 peilers welke gezamelijk op 3 nivo’s werken. Op je Body, Mind & Soul. Het geeft je immuunsysteem een boost, het zorgt voor mentale frisheid en helderheid, zorgt voor de aanmaak van bruin vet en helpt bij afvallen, geeft een diepe meditatieve rust als ook een heftige trainingsprikkel en heeft zijn nut  bij diverse chronische welvaartsziekten reeds bewezen door de ontzurende en ontstekingsremmende werking. De methodieken die je gaat leren zijn een combinatie van technieken en kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan in diverse trainingen en opleidingen.

Indicaties om met de methode aan de slag te gaan zijn: Preventief werken aan je gezondheid -“You become happy, strong & healthy”, ter verbetering van sportprestaties, bij diverse chronische ziekten zoals auto-immuunziekten, allergieën et cetera door de uitwerking die het op het immuunsysteem heeft, bij mentale problemen als stress, burn-out, depressie et cetera. Mogelijke contra-indicaties die vooraf goed met de behandelend arts zullen worden bekeken zijn epilepsie, syndroom van Raynaud, zwangerschap, hart- en vaatziekten.

Graduele blootstelling aan koude

Ook al schrikt het vele in eerste instantie af, koude heeft net als warmte een therapeutische en gezondheidsbevorderende werking. Ons lichaam is van oorsprong uitstekend uitgerust om om te gaan met de kou. Het beschikt over het vermogen om zich snel aan zowel koude als warmte te kunnen aanpassen. Dit vermogen tot aanpassen zijn we in onze maatschappij waarin we omringt worden door centrale verwarming of airco echter grotendeels verloren. Wanneer we ons lichaam echter weer de kans geven kunnen we het trainen waardoor onze natuurlijke vermogens weer tot uiting komen. Ook jij bent tot veel meer in staat dan je wellicht voor mogelijk houdt. Graduele blootstelling aan de koude versterkt je immuunsysteem, bevordert je bruinvet en stofwisseling en helpt jou om een ijzersterke focus te ontwikkelen. Uit steeds meer wetenschappelijke studies in binnen- en buitenland blijkt de positieve werking van koude.

AZM Maastricht / Radboud UMCVerbeterde respons bij acute situaties meer studies zullen hier toegevoegd worden.

Werken met de ademhaling

Naast koude is ademhaling een belangrijke tool binnen de training. Met de aangeboden ademhalingsoefeningen optimaliseer je jouw ademhaling, dring je door tot in je autonome zenuwstelsel, ontzuur je je lichaam waardoor je je pH verhoogd,  bevorder je het immuunsysteem en bereik je een diepe meditatieve rust. Naast het positieve effect van koude is ook het effect van de ademhaling in verschillende studies aangetoond. Diverse onderzoeken in binnen- en buitenland tonen positieve effecten aan. Ondermeer het onderzoek van de Radboud Universiteit. Door beoefening van diverse ademhalingstechnieken zoals Pranayama’s en  Tummo-breathing kun je een enorme winst behalen voor je gezondheid op zowel fysiek, mentaal als spiritueel vlak in de vorm cardiovasculaire training en ontzuring,  innerlijke rust en bewustzijnsverruiming en eenheidservaring.

Mindset & Focus

We leven in een bijna futuristisch tijdperk waarin we met onze kennis dingen hebben gecreëerd die tot voor kort nog onmogelijk leken. Een tijdperk van overvloed, comfort en connectie. Dat klinkt in eerste instantie positief maar in de praktijk betekent dit vaak dat we in gevecht zijn om  de uitdagingen van afleiding, negatieve stress en overprikkeling te weerstaan. We maken via internet connectie met iedereen, 24 uur per dag, wereldwijd maar zijn de connectie, de verbinding met onszelf kwijt. De hoge snelheid van onze door denderende maatschappij, de hoge werkdruk en altijd aanwezige indrukken vragen veel van ons brein. Door het trainen met koude en ademhaling kunnen we onze mind reconditioneren om ons opnieuw te verbinden met onszelf en contact maken met onze eigen natuur. Dit brengt lichaam en geest weer in balans en stelt je in staat een super-focus te ervaren. Koude & ademhalingstraining is een zeer praktische, grotendeels wetenschappelijke manier om je fysieke, mentale en ook spirituele staat te optimaliseren.

Mijn favoriete quote

“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it.

Because what the world needs is people who have come alive.”

Get in touch now

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies.