E.E.N. therapie

E.E.N.® therapie, complementaire gezondheidszorg

E.E.N.® therapie is een afkorting van Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. In de wereld zijn er drie hoofdstromen in de geneeskunde: De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde TCM en de Westers reguliere- en natuurgeneeskunde. Als E.E.N.® therapeut combineer ik deze drie stromingen.

De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn (ziel) van de cliënt. De E.E.N.® therapie werkt vanuit de energie en op het fysieke lichaam en biedt een symptomatische -op maat gesneden- behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn.

De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaansysteem en chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakra-niveau en in het meridianensysteem. Blokkades kunnen op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam op gespoord worden en de energie herstelt. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt (yin is te weinig en yang is teveel energie).

De behandeling is een causaal gerichte therapie. De diagnose wordt gesteld via kinesiologie, polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie en een uitgebreide anamnese. Binnen de E.E.N® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën.

De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met thema-therapie, de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, psychotherapie, de Ankh en klankschalen, ademhalingstechnieken, endocrinologie, reflexzonetherapie, numerologie en ziektepreventie.

Westerse medische basiskennis PLATO
Eén jaar van mijn studie wijdde ik aan Westerse medische basiskennis volgens PLATO eindtermen. Dit omvat anatomie, fysiologie, pathologie, farmacologie, EHBO, BLS en AED.

Psychosociale basiskennis PLATO
Aansluitend ook één jaar Westerse psychosociale basiskennis volgens PLATO eindtermen. Met de vakken psychologie, psychopathologie, kennis van de gezondheidszorg en organisaties, communicatie en NLP binnen de hulpverlening.

Doel van de therapie
Het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid en het zelfgenezend vermogen zoveel mogelijk stimuleren zodat de cliënt in harmonie komt met zichzelf en zijn omgeving.

Doelgroep
De E.E.N.® therapie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij de behandeling omdat deze harmoniserend en vitaliserend werkt met als doel totaalbalans.
Indien nodig zal er bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen of als blijkt dat dit voor het welzijn van de cliënt beter is, worden doorverwezen naar de reguliere hulpverlening.

Klachten
Met de E.E.N.® therapie kunnen diverse klachten worden behandeld op zowel fysiek, als mentaal/energetisch nivo. Daarnaast zorgt het voor meer zelfinzicht waardoor het een uitstekende therapie is voor ziektepreventie. De therapie kan veel effect hebben bij:

– lichamelijke (somatische) onverklaarbare klachten
– toxine belasting
– voedingsintoleranties
– malende gedachten, piekeren
– stress, vermoeidheid, angsten- onverwerkte ervaringen
– het innerlijk evenwicht niet meer kunnen vinden
– onzekerheid, nervositeit en slapeloosheid

Indicatie en contra-indicatie
Indicatie: De E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.
Contra-indicatie: sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal de E.E.N.® therapeut doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Vergoeding
De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer u  over een aanvullende zorgverzekering beschikt. Onder het kopje werkwijze vindt u meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Methodieken E.E.N. therapie

Regressietherapie

Meten van de Chakra- en Energievelden

Polsdiagnostiek (CIVAS)

Sanoconcept voedingsintoleranties

Ademhalingstechnieken

Psychotherapie & NLP

Kracht van vergeving

Ankh en Klankschalen

Endocrinologie

Reflexzonetherapie

Numerologie

Hulpmiddelen & supplementen

Binnen de E.E.N.® therapie kunnen diverse natuurlijke geneesmiddelen ingezet worden die ondersteunend werken. Om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen.

– Homeopathie

– Het SanoConcept

– Dr. Schussler celzouten

– Lithotherapie

– E.E.N.® energetica

– Orthomoleculaire therapie

– Aromatherapie

– Bachbloesems

‘Heel eerst de ziel, dan zal heling van geest en lichaam volgen.’ Dr. Master Zhi Gang Sha

Get in touch now

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend advies.