Shinrin Yoku – Bosbaden

Wat is het?
Shinrin Yoku is een vorm van natuurtherapie die haar oorsprong vindt in Japan. De term betekent letterlijk ‘bosbaden’ en is een vorm van mindfulness. Bosbaden houdt in dat je je onderdompelt in de atmosfeer van het bos en de omringende natuur aandachtig beleeft met al je zintuigen. Zo kun je anima mundi (the soul of the world) tot diep in je cellen ervaren. 
Shinrin Yoku is goed voor de gezondheid omdat het stress en negatieve gevoelens verminderd. Er zijn inmiddels vele wetenschappelijke studies die de gezondheidseffecten aantonen. Zo werkt het bosbaden stressverlagend en ontspannend. Het verlaagt cortisol en adrenaline en brengt het sympatische zenuwstelsel (het ‘fight of flight’ systeem) tot rust. Het activeert het  parasympatische zenuwstelsel (het ‘rest and recovery’ systeem), verlaagt de bloeddruk en vergroot de hartslagvariabiliteit. En alsof dat niet genoeg is verlaagt het de bloedsuikerspiegel, het zorgt voor een betere concentratie en geheugen en helpt tegen piekeren. Zo vergroot Shinrin-yoku ons probleemoplossend vermogen en creativiteit met wel 50%. Tijdens het bosbaden nemen angstige gevoelens, depressie en boosheid af. En dat is nog steeds niet alles. Bosbaden heeft een positief effect op pijn, is energie gevend en het versterkt het immuunsysteem door een toename van lichaamseigen Natural Killer (NK) cellen en anti-kanker proteïnen. Ook is aangetoond dat het ondersteunend is bij gewichtsverlies.
Tijdens de Shinrin Yoku les voegen we aan het bosbaden koude elementen toe waardoor we het positieve effect op onze fysiologie verder kunnen vergroten.
De training bestaat uit een stuk kennis overdracht maar vooral oefeningen om het bos met al je zintuigen te ervaren.
Wetenschap 
Meer informatie en wetenschappelijke onderzoeken vind je op: https://www.natureandforesttherapy.org/about/science
Info: 
De training Shinrin Yoku, een fris helend bosbad vindt maandelijks plaats.
Data: Voor de data zie bijgevoegde kalender of op de website
Tijd: 9:00 – 11:30 uur
Locatie:   Volgt na aanmelding en is wisselend
Kosten:   Losse les € 15,00* of een strippenkaart voor 
 4 lessen € 50,00
Betaling:   Betaling vooraf door middel van een betaalverzoek at je ontvangt via whatsapp
Opgave: Via mail naar info@yuheal.nl of bel Susan Derckx, 06 53 44 93 77
*Indien je bent verhinderd voor een les laat dit dan uiterlijk 2 dagen van te voren weten. Anders zijn wij genoodzaakt de les in rekening te brengen. 

Datum

07 nov 2020
Expired!

Tijd

9:00 am - 11:30 am

Kosten

15,00
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.